Reisverzekering

Een reisverzekering is een verzekering tegen schade die wordt opgelopen tijdens vakanties. Zakenreizen worden doorgaans niet gedekt. Deze verzekering is een aanvulling op verzekeringen als de zorgverzekering, inboedelverzekering en autoverzekering. De reisverzekering biedt dan ook alleen dekking als de schade nog niet wordt gedekt door een van de andere voorgenoemde verzekeringen.

Er zijn meerdere soorten reisverzekeringen, de meestvoorkomende vormen worden hier besproken.

Aflopende reisverzekering
Deze verzekering wordt afgesloten voor de duur van een vakantie, de dekking geldt dus vanaf het moment dat de vakantie begint en stopt weer op de einddatum van de vakantie.

Doorlopende reisverzekering
Een doorlopende reisverzekering is, zoals de naam al doet vermoeden, het hele jaar van kracht. Bij elke reis die de verzekerde maakt is er sprake van dekking. Het is wel belangrijk dat u bij elke reis een boekingsbevestiging kunt overhandigen aan de verzekeraar.
Een doorlopende reisverzekering is al gauw voordeliger is dan een aflopende reisverzekering. Zo is een gezin met kinderen na twee weken vakantie voordeliger uit met een doorlopende reisverzekering. Er bestaan echter nog altijd grote verschillen in de prijzen tussen reisverzekeraars. Het vergelijken van de verschillende verzekeraars scheelt al snel veel geld.

Annuleringsverzekering
De annuleringsverzekering is ook een vorm van een reisverzekering. Deze verzekering biedt dekking voor de annuleringskosten wanneer de reis niet door kan gaan doordat er bijvoorbeeld iemand ziek is geworden. Vaak wordt ook (een deel van de) reissom gedekt als de vakantie niet door kan gaan. Uiteraard geldt dit alleen als de reden dat de vakantie niet door kan gaan in overeenstemming is met de polisvoorwaarden. Lees deze voor het afsluiten van een annuleringsverzekering dus goed door! Een annuleringsverzekering kan ook bestaan uit een aflopende verzekering en een doorlopende verzekering.